Mobil menü ikon

Bemutatkozás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

 

Kedves Látogatónk!

 

Nagy múltú iskola a miénk, több olyan tanítványunk van, aki már a harmadik generáció kálváriás diák a családban.

60 éve folyik emelt szintű ének-zeneoktatás a falaink között, emellett azonban normál tanrend szerint is tanulhatnak a gyerekek.

Iskolaválasztásnál fontos szempont az idegen nyelv és az informatika oktatása, ezen a téren is korszerűek vagyunk – mindkét tárgyat már alsó tagozaton kezdik tanulni a gyerekeink. Két nyelv közül – angol és német – választhatnak az ide jelentkezők.

A közismereti és a készségtárgyakra egyaránt nagy hangsúlyt fektetünk, erről tanúskodnak a versenyeredményeink, továbbtanulási mutatóink.

Különlegesség, hogy a testnevelés órák keretében néptáncot is tanulnak a gyerekeink.

Az iskolai műsorokat a kórusaink színesítik. Nem tévedés: több kórus működik nálunk. Aki szereti a zenét, hangszeren is tanulhat.

Különféle szakkörök és sportkörök közül választhatnak a tanulóink. A legnépszerűbb sportágak: a kosárlabda, a szertorna, a kötélugrás, a birkózás és a foci.

Talán az ének-zene oktatása is teszi, hogy barátságos, családias hangulatú az iskolánk, pedig évfolyamonként 3 osztály van, egy-egy osztályban átlagosan 25 gyerek tanul.

A közösségünkben (tanuló, szülő, pedagógus) nagy hagyomány a családi nap, az adventi vásár és a Richter-teremi karácsonyi koncert. A szülői munkaközösség jótékonysági bált is rendez. Már több mint 30 éve szervezünk sítábort.

Emellett saját szervezésű városi versenyeink is vannak – streetball, népdaléneklési és alsós szépkiejtési verseny.

A sikereinket és eredményeinket több címmel is elismerték az évek során: Pro Urbe díj (2015), Akkreditált Kiváló Tehetségpont (2014 óta), Boldog Iskola (2016), Örökös Boldog Iskola (2020/21), és elindítottuk a Békés Iskola (2019) programot is.

Fontos, hogy a hagyományainkat megőrizve képesek legyünk mindig megújulni, és hogy minden kálváriás diák megtalálja a helyét nálunk.

 

 

Szöllősi Zoltánné

intézményvezető