Mobil menü ikon

Határtalan kirándulás-Szlovénia, 2019

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves 7. évfolyamos Szülők!

 

Az alábbiakban a „Határtalanul!” kirándulással kapcsolatos fontos információkat olvashatnak.

Utazás ideje: 2019.06.03-07

 

Indulás :

  • helye: Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola

            9024 Győr, Kálvária utca 20.

 
 
  • időpontja: 06.03. 07:30

Az autóbusz kiállásának helye és ideje: 07:00 az iskola elé

 

Szállás:

 

1-3. éjszaka:

 

Olimpia Panzió, Hosszúfalu (Lendva)

 

Glavna ulica 57, Dolga vas 9220 Lendava Slovenija

 

4. éjszaka:

"PIROS CSIZMA" - „PIROŠ CIZMA“ PANZIÓ

Maršala Tita 101, Suza

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓ!

Kérjük, hogy az utazás előtt ellenőrizzék úti okmányaik érvényességét! Részletes tájékoztatást a Konzuli Szolgálat (http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia) honlapján találnak!

     


Szabályok, tudnivalók:

- Az utazás napjára mindenki hozzon magával enni- és innivalót, a továbbiakban teljes ellátást kapunk. A szálláson vacsorával várnak bennünket.

- Az utazás napjára szükséges dolgok (úti okmány, élelem, ital, rendszeresen szedett gyógyszer, zsebkendő, esetleg kis utazópárna, zsebpénz, telefon…) kézipoggyászként külön csomagba kerüljenek, hogy gond nélkül felhozhatók legyenek az utastérbe!

- Mindenki azt az úti okmányt (valamint az EU egészségbiztosítási kártyát) hozza magával, amelynek a számát leadta, mivel azzal szerepel az utaslistán.

- Az utasbiztosításokról az iskola gondoskodik.

- Szlovénia hivatalos pénzneme az euro. 1500-2000 forint/nap összeg beváltását javasoljuk mosdóra, innivalóra, fagyira, édességre, ajándékra. A pályázat a belépőkre 10 euroval kalkulált. Előfordulhat, hogy a helyszínen adódik egyéb lehetőség is, ezért kérjük, hogy a gyerekek 10 eurot tegyenek félre az esetleges plusz belépőkre.

- Kérjük, hogy minden gyereknél legyen a buszon naponta egy tartalék víz! Mindennap biztosítunk némi időt és lehetőséget a vásárlásra.

- Kérjük, hogy romlandó élelmiszert ne hozzanak magukkal a gyerekek!

- Bármilyen gyógyszer beszedése csak az osztályfőnökök tudtával és engedélyével történjen!

- Mindennap vacsora után telefonálhatnak haza a gyerekek, hogy napközben a programokra tudjanak koncentrálni, s hogy ne zavarják Önöket. (Napközben a telefonáláshoz tanári engedély szükséges.) A konnektorok megfelelnek a magyar szabványnak, így a töltők használhatók. Fotózásra, dokumentálásra használhatók napközben is a telefonok, táblagépek.

- Értékeire mindenkinek magának kell vigyáznia, azokért felelősséget az iskola nem vállal.

- Az öltözék igazodjon a hegyvidék változékony időjárásához! Mindenképpen javasoljuk a zárt, kényelmes cipőt, az esőkabátot.

- Június 7-én reggelit még kapunk, illetve úti csomaggal is ellátnak bennünket. Várhatóan 20 óra körül érkezünk haza. A gyerekek időben tájékoztatást adnak majd telefonon Önöknek az érkezés pontos idejéről.

Reméljük, „határtalanul” jól érezzük majd magunkat! Köszönjük a támogató együttműködésüket és a bizalmukat!

Üdvözlettel:

       Zakariás Péter         Baksa Cecília         Szombathelyiné Takács Márta

 

 

Részletes program:

1. Lendva: látogatást teszünk a helyi iskolában, ahol diákjaink röviden bemutatják tanintézményeiket. Beszélgetünk a nemzeti kisebbségek helyzetéről. A Himnusz eléneklésével búcsúzunk újdonsült barátainktól.

2. Muraszombat: a Szapáryak várkastélyában lévő múzeumot látogatjuk meg. Kiselőadás szól az építészeti és képzőművészeti korstílusokról.

3. Lendva: Szent Katalin római katolikus templom és templomkert meglátogatása. Itt látható Szent István és Szent László szobra, valamint Széchenyi István és Kossuth Lajos emléktáblája. Koszorúinkat elhelyezzük nagy magyarjaink emlékére. Kiselőadás az 1848/49-es szabadságharc Muravidéki eseményeiről.

4. Csáktornya: a település 13. században épült várát tekintjük meg. A 16. században a Zrínyiek sokszög alakúra bővítették és jelentősen megerősítették. Rajzverseny és kiselőadás keretében idézzük fel a hős várvédő Zrínyi Miklós életútját és a törökkel folytatott harcait.

5. Bántornyán a világhírű XIV. századi freskókészítő Aquila János alkotásait fedezzük fel. A bántornyai templom különlegessége a Szent László legendát bemutató képsorozat. Felolvassuk a legendát.

Határtalan kirándulás-Szlovénia, 2019

 

2019.06.03. - 2019.06.07.                  MV51 - Muravidékről a Drávaközig -  HAT-18-01-0095

 

Utazás: 2db 50fős légkondicionált autóbusszal

Indulás: 2019. 06. 03. Győri Nádorvárosi Ének-zenei Ált. Isk. Győr, Kálvária u. 20.

Időpont: reggeli órákban

Érkezés: 2019.06.07. Győri Nádorvárosi Ének-zenei Ált. Isk. Győr, Kálvária u. 20.

Időpont: esti órákban

 

Szállás: 3 éj Lendván ifjúsági szálláson; 1 éj Csúzán ifjúsági szálláson

Étkezés: Az első napon kérjük egész napi élelemmel ellátni gyermekeiket, de este meleg vacsorát kapnak! A többi napon 3-szori étkezés biztosított! (reggeli, ebédcsomag és meleg vacsora)

Belépők: A pályázat biztosítja

Utasaink biztosítását az Európai Utazási Biztosító Zrt.”NÍVÓ” utasbiztosítása fedezi.

A pályázat nem tartalmazza: további fakultatív kirándulásokat/programokat, további étkezések költségeit, költőpénzt.

 

Program:

 

Lendva: látogatást teszünk a helyi iskolában, ahol diákjaink röviden bemutatják tanintézményeiket. Beszélgetünk a nemzeti kisebbségek helyzetéről.

 

Muraszombat: a Szapáryak várkastélyában lévő múzeumot látogatjuk meg. Kiselőadás szól az építészeti és képzőművészeti korstílusokról.

 

Lendva: Szent Katalin római katolikus templom és templomkert meglátogatása. Itt látható Szent István és Szent László szobra, valamint Széchenyi István és Kossuth Lajos emléktáblája. Koszorúinkat elhelyezzük nagy magyarjaink emlékére. Kiselőadás az 1848/49-es szabadságharc Muravidéki eseményeiről.

 

Csáktornya: a település 13. században épült várát tekintjük meg. A 16. században a Zrínyiek sokszög alakúra bővítették és jelentősen megerősítették. Rajzverseny és kiselőadás keretében idézzük fel a hős várvédő Zrínyi Miklós életútját és a törökkel folytatott harcait.

 

Bántornyán a világhírű XIV. századi freskókészítő Aquila János alkotásait fedezzük fel. A bántornyai templom különlegessége a Szent László legendát bemutató képsorozat. Felolvassuk a legendát.