Mobil menü ikon

Határtalanul!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Határtalanul! 2018 logó

 

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola évek óta sikerrel pályáz a Határtalanul! programra. Ebben a tanévben Erdélyt választották úti célul.

 

A 7. évfolyamos tanulók Hargita magyarok lakta településeit és természeti kincseit ismerhették meg. A gyergyószentmiklósi szállásról minden nap más irányba indultak. Gyilkos-tó, Békás szoros, Gyergyószárhegy, Madéfalva, Csíksomlyó, Mohos tőzegláp, Szent Anna tó, Szováta, Parajd, Farkaslaka, Szejkefürdő mellett az odaúton Kolozsvár, a hazaúton Marosvécs volt az úticéljuk.

 

Az intézmény tanulói tiszteletüket tették az emlékhelyeken: Madéfalván, valamint Tamási Áron, Orbán Balázs és Wass Albert síremlékeinél.

 

A gyergyószárhegyi Kájoni János Gyermekotthon lakói gyorsan összebarátkoztak a nádorvárosi tanulókkal. A Böjte Csaba, illetve a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által támogatott otthon nemcsak ételt és szállást ad a nehézsorsú gyerekeknek, hanem élményt is: erdei iskola, lovastábor színesíti a mindennapokat. Az otthon lakói gondoskodnak a kertről és az állatokról is.

 

Az utazás során a hegyvidéki időjárás sok arcát megmutatta: a párától gőzölgő aszfalt, a fákat kidöntő vihar, a hajnali, őszt idéző köd, a szikrázó napsütés az élénkzöld hargitai fenyvesekben örök emlék marad.

 

Az ötnapos kirándulás számtalan élménnyel gazdagította a tanulókat és a pedagógusokat.

 

A galéria ide kattintva megtekinthető

Eseménynaptár

Közelgő események

Lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók vizsgálata 2020. január 6. - 2020. március 31.
Sítábor 2020. január 21. - 2020. január 24.
I. félév vége 2020. január 24.
Osztályozó értekezlet 2020. január 27.