Mobil menü ikon

Miért a Kálvária?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Iskolánkról

Győrben a nádorvárosi kerület észak-nyugati részén, a Kálvária utcában található a város egyik legöregebb oktatási intézménye. Bár az elnevezése az elmúlt évtizedek alatt többször változott, az iskola 1872 óta folyamatosan fogadja, oktatja és neveli tanítványait.

Ez az iskola nemcsak az épület, a felszerelés, a diákok és a tanárok összessége, hanem a kialakított szokások, jogok és kötelességek harmonikus egysége is.

A pedagógusok és a tanulók együttes munkája által megteremtett és megőrzött hírnév, és az intézmény szakmai-pedagógiai munkája adja az iskola sajátos hangulatát.

A falakba beívódtak az örömök, a bánatok és a sikerek. Az iskola évtizedek múlva is fogadja és visszavárja volt tanítványait.

Az oktatásban a jelent és a jövőt az egyéni bánásmód, a képességek széles körű fejlesztése, a tehetség felismerése, gondozása jelenti. Hiszünk abban, hogy minden gyermek tehetséges valamiben.

  • Az első évfolyamon a magyar nyelv és irodalom oktatását a szótagoló olvasástanítás módszerének alkalmazásával kezdjük meg.
  • Már 56 éve annak, hogy az ének-zene iránt érdeklődő gyermekek részére emelt szintű képzést biztosítunk. Iskolánkban a hangszeres oktatást a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészetei Iskola pedagógusai végzik (zongora, hegedű, gitár, klarinét, gordonka, fagott, fuvola, kürt, citera, furulya).
  • A délelőtti munkát a kézműves mesterségek megismerése, néptánc oktatás is színesíti.
  • A gyermekek a délutáni, illetve a szabadidős tevékenységek közül az alábbiakat választhatják: kórusok, kézműves és sportfoglalkozások, felvételi előkészítők (magyar, matematika), matematika-, közlekedési-, citera-, természettudományos és színjátszószakkör.

Fontos számunkra, hogy tanítványaink tanuljanak meg egészségesen élni, tudjanak úszni, síelni, korcsolyázni, asztaliteniszezni, kosárlabdázni, focizni. Ennek érdekében minden lehetőséget és feltételt biztosítunk számukra.

Iskolánk nevelőtestülete olyan családias légkörű iskolát biztosít a diákoknak, amely stabil alapokon nyugvó tudást, érdekes, változatos, széles körű fejlesztési és fejlődési lehetőségeket nyújt számukra.