Mobil menü ikon

Nádorvárosi Népművészeti Egyesület

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nádorvárosi Népművészeti Egyesület 2018/2019 I. félév programjai

2018. szeptember 1.

A Nádorvárosi Népművészeti Egyesület csatlakozott az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskolához, aminek központja Devecser. Igazgató: Sánta Mária

 

2018. szeptember 15. Győri Nép – és Világzenei Fesztivál

Felléptek a Regös Táncműhely tánccsoportjai: Köcöle, Kisborica, Borica, Rege csoportok és a Regös Táncegyüttes. A 3 napos fesztivált első alkalommal rendezte meg a Győri Művészeti, Fesztivál – és Művelődési Központ, ahol a 40 perces műsorunkat Németh Dénes és zenekara kísérte.

 

 

2018. szeptember 22. Családi nap

A Győri Nádorvárosi Ének – zenei Általános Iskola által megrendezett Családi napon minden évben nagy szeretettel lép fel egyesületünk. Fellépő csoportjaink: Kisköcöle, Köcöle, Kisborica, Borica, Rege. Ez a nap azért fontos számunkra, mivel nagyon sok gyermek ebbe az intézménybe jár vagy járt.

2018. szeptember 28. Bartók Óvoda – Mihály napi vásár

A Borica és Rege csoport szólistái már több alkalommal is részt vettek ezen a Mihály napi vásáron, ahol az ovis korosztály nagy izgalommal várja a nagyok produkcióját, de még ennél is jobban örülnek, mikor velük együtt táncolhatnak a táncházban.

 

2018. október 27. Homokbödögei Kamara Néptáncfesztivál

Ezen fesztiválon a Kisborica, Borica és Rege csoport kamara csoportjai vettek részt, ahol ifjúsági korcsoportban a Rege tánccsoport különdíjat kapott. A Kisborica tánccsoport 3. helyezést nyert Vrábel – Vehrer Krisztina, Vrábel János: Bukovinai táncok című koreográfiájáért. A 2. helyezést kapott a Borica tánccsoport kapta Spiegel – Szabó Viktória, Spiegel Zoltán: Regrutázzunk című koreográfiájáért.

 

2018. november 10. VI. Agora Koreográfus Verseny – Tatabánya

A Regös Táncegyüttes egy nagyon nívós koreográfus versenyen vehetett részt az ország legjobb táncegyütteseivel egyetemben.

 

2018. december 1. András – napi táncház a Regös Táncegyüttessel

Sokorópátkán már harmadik alkalommal rendeztük meg téli táncházunkat a Zsé – Fa Pizzériában. A program a Csoóri Sándor Alap támogatásával valósulhatott meg. Az est talpalávalóját a Sárarany Zenekar húzta.

 

2018. december 12. Kuttyomfitty Társulat

A Nádorvárosi Népművészeti Egyesület ajándéka karácsonyra a táncos gyerekeknek, hogy meghívta a Kuttyomfitty Társulatot, akik a Három az igazság című interaktív mesedarabjukat mutatták be. A Köcöle, Kisborica és Borica tánccsoport tagjai egy derűs mesedélutánt tölthettek el közösen. A program megvalósítását a Csoóri Sándor Alap támogatta.

 

2018. december 31. – 2019. január 1. Szilveszterezés Kiscsőszön

Az év utolsó és egyben az Új Év első napját a Regös Táncegyüttes együtt töltötte Kiscsőszön a Rába Táncegyüttessel közösen. A helyszínt Kovács Norbert „Cimbi” biztosította a vacsorával együtt. A Magyarpalatkai Banda segítségével a hangulat adott volt, így a közel 60 fő egész estés mulatságon vett részt. Nagyon jó buli volt. A program megvalósítását a Csoóri Sándor Alap támogatta.

 

2019. január 15. Nyílt nap

A Nádorvárosi Ének–zenei Általános Iskola nyílt napján a Kisborica tánccsoport mutatkozott be a leendő elsősöknek és szüleiknek. Diákjaink nagy sikert arattak az ovisok körében, többen is részt vettek a bemutató utáni táncházban.

 

2019. január 17. és 25. Félévi vizsga az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskolában

A vizsgákon részt vettek a Nádorvárosi Népművészeti Egyesület Kisköcöle, Köcöle, Borica és Rege csoportjai. A vizsgabizottság tagjai voltak: Borbélyné Sánta Mária (Élő Forrás AMI igazgatója), Kovács Norbert „Cimbi” (Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület elnöke) és Antal Áron (a művészeti iskola győri tagozat vezetője).

 

Elkészültek a Nádorvárosi Népművészeti Egyesület pólói is a Nemzeti Együttműködési Alap - Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával: