Mobil menü ikon

Táncos Tehetségek Táborai a Regös Táncműhely szervezésében

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hagyományos és egyben rendhagyó módon szerveztük meg idei tánctáborainkat a fiatalabb csoportjaink számára.

   
 

Hagyományos, hisz a Regös Táncműhely működésének 20 éve alatt a nyári tánctábor mindig megrendezésre került a táncos tanítványaink és a táncot kedvelő alsó tagozatos diákok számára.

A járványügyi helyzetet figyelembe véve, az idei táborainkat családiasabb hangulatúra terveztük; az iskolai napközis táborban az 1. és 2. évfolyamos tanulókból álló Köcöle tánccsoport tagjai vettek részt, míg a nagyobbak, a 3-5. évfolyamos Kisborica csoport táncosai Kiscsőszre utaztak, a Csodaszarvas táborba.

Mindig törekszünk arra, hogy a gyerekek a tábor ideje alatt sok új élménnyel és ismerettel gazdagodjanak, így a táncoktatás mellett mindig hangsúlyt kap a népdaltanulás, különféle népi játékok megismerése, kézműves foglalkozások, viseletbemutató, vetélkedők szervezése és soha nem maradhat el a táborzáró bemutató táncház sem.

Rendhagyó programnak mondható, hogy idén a Köcöle csoporttal egy nap kirándulni mentünk Dunaszigetre az Ökoparkba, ahol a táncosok gyógynövényekkel ismerkedhettek meg, szappant készítettek és maguk is részt vehettek a növények gyűjtésében, feldolgozásában. A csodás környezetben a gyerekek és mi pedagógusok is nagyon jól éreztük magunkat és bár fürdőzésre nem készültünk, azért a gyerekek a kánikulában a Dunában egy kicsit lehűthették magukat.

Mindeközben a Kisboricás táncosok sem unatkoztak a Csodaszarvas táborban, sőt! A délelőtti táncpróba után a gyerekek nap, mint nap rendkívül sokszínű programokon vehettek részt. Kézműveskedés, kirándulás a közeli Somló hegyre, íjászat, lovaglás, táncház, koncert és sok más program színesítette a hetet.

A Regös Táncműhely idősebb csoportjai, a Borica, Rege, Regös is Kiscsőszön töltötte a nyári edzőtáborát, akiknek a talpalávalót a vajdasági Fokos zenekar húzta.

Összességében elmondhatjuk, hogy feltöltődve, nagyon eredményesen és tartalmasan, sok-sok élménnyel gazdagodva zártuk a nyári táborainkat!

 

Regös Táncműhely oktatói: Vrábel-Vehrer Krisztina, Vrábel János, Schofhauser Gerda, Iván Orsolya