Mobil menü ikon

Tanévzáró gondolatok

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kedves Diákok és Szülők!

 

Ismét eltelt egy tanév, újra felkerült a Vakáció felirat a táblákra. Visszatekintve az elmúlt 9 hónapra, úgy érezzük nagyon gyorsan szaladt az idő. Pedig sok minden történt.

Ez a tanév is kicsit másként alakult, mint ahogy terveztük. Elmaradtak a nagy rendezvényeink, új szabályokhoz kellett alkalmazkodni. A hagyományos közös összejövetelek helyett szűkebb körben, osztályonként ünnepeltük a ballagást, a farsangot, a karácsonyt. Közös tanévnyitó és tanévzáró helyett osztálykeretben nyitottuk és zártuk  a tanévet. Bár maszkot kellett hordani, folyton kezet kellett fertőtleníteni, és nagyobb távolságot voltunk kénytelenek tartani, nem távolodtunk el egymástól. Folytatódtak a régi barátságok, és köttettek újak. A tavaly elmaradt tananyag pótlása mellett sikerült az új ismereteket is elsajátítani. Sok újdonságot is megtanultatok: nagyon rugalmasan tudtatok bekapcsolódni az online órákba, közösen megismertük a Meet, a Classroom, DKT, drive, Zoom használatát. Így a tantermen kívüli digitális oktatás meg sikeresebbnek bizonyult a tavalyi tanévhez képest. Bár a tanulmányi versenyek elmaradtak, mégis mindenki győztes lett, hisz legyőztük sok korlátunkat. Az eredményeitek is magukért beszélnek. Összesen 160 kitűnő és 91 jeles bizonyítványt vihettetek haza, és nagyon büszke vagyok azokra is, akik a tavalyi teljesítményükhöz képest idén javítani tudtak.

A nyáron szakítsatok arra is időt, hogy értékeljétek magatokban a tanévben nyújtott teljesítményeteket. Ezek alapján tervezzétek majd a következő évet, hogy ugyanez a szorgalom, és igyekezet elegendő lesz –e a későbbi terveitek eléréséhez.

Köszönöm a szülőknek azt a támogatást, ahogy gyermekeiket segítették. Nagy áldozatot kívánt a családoktól az ismételt otthontanulás. Külön köszönöm a Szülői Szervezet munkáját. Az ő együttműködésükkel valósult meg többek között a faültetés és az adventi képeslapvásár.

Köszönöm kollégáimnak a kitartást, a sokszor nehezített körülmények között is lelkes hozzáállást. Megpróbáltatás volt bőven, sajnos az örömök mellett bánatból is jutott…

Köszönöm minden iskolai dolgozó munkáját, hiszen nekik is bőven akadt többletfeladatuk.

Kedves Kálvariás diákok! A 2020/2021-es tanévet ezennel bezárom. (Szinte hallom, ahogy az egész iskola azt kiáltja: Hurrá! )

Vigyázzatok magatokra a nyáron, legyetek sokat a szabadban, játsszatok önfeledten, daloljatok, zenéljetek!

Zárásképpen egy elsős tanuló édesanyjával közösen írt verséből idéznék, akik sorokba szedték az elmúlt tanév főbb történéseit:

A vírus meg nem állt,

jött a hat hét digitális oktatás.

Nagy kihívás volt ez nem vitás!

KRÉTÁN jött a feladat,

jó, ha délre mind készen van.

Voltak online óráim,

de már hiányoztak a társaim.

Mozgalmasan telt az évünk,

óvodásból elsős lettem, lassan itt a második,

sok minden ment a fejünkbe,

megtanultunk számolni és olvasni.

Lassan zárul az első tanév,

jön az év végi bizonyítvány,

és az első tízhetes vakáció vár rám.

 

Tartalmas pihenést kívánok mindenkinek a nyárra, vigyázzatok magatokra!

 

Szöllősi Zoltánné, Zsóka néni